Богословське відділення / Представники МОНМС та релігійних організацій обговорили питання визнання дипломів духовних навчальних закладів,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Представники МОНМС та релігійних організацій обговорили питання визнання дипломів духовних навчальних закладів

У приміщенні Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 29 червня 2011 року відбулась робоча зустріч заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту України з представниками Церков і релігійних організацій в Україні.

Від МОНМС України участь у зустрічі взяли заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Борис Михайлович Жебрівський та директор Департаменту вищої атестаційної комісії Віктор Дмитрович Бондаренко.

 

img_6704_500
 

 

Під час зустрічі обговорено питання підготовки вчителів для викладання хритиянської етики та визнання державою дипломів про вищу духовну освіту і наукових ступенів, вчених звань, присвоєних духовними навчальними закладами.

Від Української Православної Церкви Київського Патріархату у засіданні взяли участь ректор Київської православної богословської академії єпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній та проректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк.

 

img_6695_500
 

 

У ході дискусії єпископ Епіфаній, перш за все, подякував керівництву Міносвіти за успішну діяльність Громадської ради, в якій багато років працюють представники УПЦ Київського Патріархату, а також окреслив питання, які турбуть Церкву на сучасному етапі: урівняння соціальних прав студентів і викладачів духовних і світських навчальних закладів, нострифікація духовної освіти, вчених ступенів та наукових звань, тощо.

Отець Олександр, у свою чергу, виклав позицію Церкви з приводу акредитації та лізензування духовної освіти, оскільки часто фахівці Міносвіти, посилаючись на положення Конституції України про відокремлення школи від Церкви, відкидають саму її можливість.

Від Української Православної Церкви виступив архимандрит Віктор (Бедь) - уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки. В своєму виступі архимандрит виклав позицію УПЦ щодо питання про необхідність визнання державою дипломів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання духовних навчальних закладів Церков. Також архимандрит Віктор (Бедь) звернув увагу на необхідність внесення змін до діючого законодавства України в частині надання права Церквам на заснування дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів та вищих навчальних закладів освіти (що нині державою не допускається).

 

img_6690_500

 

Загалом, учасники засідання прийняли рішення створити спільну робочу групу за участю уповноважених представників Церков та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України для підготовки пропозицій щодо законодавчого врегулювання вище зазначених питань.


Версія для друку
Автор: fMykolaj
Дата створення: 2011-06-29
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 4094

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.