Богословське відділення / Заупокійні поминання новоспочилого Високопреосвященнішого архиєпископа Мирона і тих, що з ним смерть прийняли в повітряний катастрофі біля м. Смоленська,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Заупокійні поминання новоспочилого Високопреосвященнішого архиєпископа Мирона і тих, що з ним смерть прийняли в повітряний катастрофі біля м. Смоленська

В університетському храмі Трьох Святителів впродовж сорока днів будуть звершуватись заупокійні поминання новоспочилого Високопреосвященнішого Мирона, архієпископа Гайновського, православного Ординарія Війська Польського, і тих, що з ним смерть прийняли в повітряний катастрофі біля м. Смоленська.

 

vl.myron2_500

 

 

Високопреосвященніший Мирон (Мирослав Ходаковський) народився 21 листопада 1957 року у Білостоку. Тут закінчив школу. У 1972 році розпочав навчання у Православній Духовній Семінарії у Варшаві. З 1976 року був студентом Православної Духовної семінарії в Яблучині. По закінченні навчання у семінарії там же ніс послух інтенданта і викладача. 17 грудня 1978 року намісник монастиря в Яблучині архімандрит Савва звершив постриг Мирослава у рясофор, а 26 грудня Митрополит Василій звершив хіротонію у священика. На початку листопада 1979 року прийняв малу схиму. У 1981 році став намісником монастиря в Яблечні і проректором Вищої Православної Духовної Семінарії.У 1984 році був прийнятий у склад духовенства білостоцько-гданьської єпархії і став парафіяльним священиком у Супраслі. У 1989 році нагороджений палицею і хрестом з оздобами. У 1990 році став архімандритом. В той же час закінчив Християнську Теологічну Академію у Варшаві.

 

vl.myron

 

10 травня 1998 року був висвячений у єпископа з титулом: Єпископ Гайновський і йому було доручено виконання обов'язків православного ординарія Війська Польського, які і виконував до смерті. 15 серпня 1998 року Президент Польської Республіки Олександр Кваснєвський надав йому звання бригадного генерала. У 2003 році отримав титул Доктора теологічних наук в Християнській Теологічній Академії у Варшаві. 10 травня 2008 року у Військовій парафії у Бялій Подляській Блаженніший Митрополит Варшавський і усієї Польщі Савва підніс єпископа Мірона до сану архієпископа.

У зв'язку із трагічною загибеллю православного ординарія Війська Польського його обов'язки взяв на себе Блаженніший Митрополит Савва.

 vl.myron4_500

 

Біографія та фото вл. Мирона


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2010-04-22
Рубрика:
Перегляди: 3535

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.