Богословське відділення / Загальна сповідь студентів Богословського відділення ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Загальна сповідь студентів Богословського відділення

31 березня 2010 року, у Велику Середу В університетському храмі Трьох Святителів було  відслужено уставні богослужіння: Часи (з читанням Святого Євангелія), Зображальні та Літургію Ранішосвячених Дарів.  Богослужіння очолив завідувач Богословського відділення прот. Миколай Щербань у співслужінні свящ. Миколая Лагодича, свящ. Димитрія Шори, дияк. Богдана Сливки та дияк. Іоана Шубина.

Ввечері цього ж дня, що є традиційним для усіх духовних шкіл, було здійснено чин

p3310529_500

 

Загальної сповіді студентів Богословського відділення. На Загальній сповіді були присутні завідувач відділення, доц. прот. Микола Щербань, методист відділення свящ. Микола Лагодич, а також викладачі відділення доц. прот. Михайло Марусяк, прот. Микола Симчич, прот. Микола Марусяк і студент 5 курсу, свящ. Володимир Джезняк.

 

p3310553_500

 

Звертаючись до присутніх, отець-завідувач, зокрема, сказав: «...Возлюблені у Христі! Загальна сповідь студентів - це не лише благочестива традиція, не лише звичай, який характерний для духовних навчальних закладів, - це, в першу чергу, особистий духовний подвиг...., це маленький крок, який повинен наблизити нас до життя досконалішого, життя з Богом...».

Сповідь продовжилась під час утрені великого четверга, котру звершили клірики університетського храму Трьох Святителів

 

p3310557_500

 

 свящ. Миколай Лагодич та дияк. Іоан Шубин.

 

p3310561_500

 

 

1 квітня, у Великий Четвер, в університетському храмі Трьох Святителів було звершено Божественну літургію святителя Василія Великого, котра цього дня відповідно до Церковного уставу поєднується з Вечірнею .
Богослужіння цього дня присвячено згадуванню Тайної Вечері, на якій Ісус Христос омив ноги своїм учням, тим самим показавши  приклад смирення і братерської любові. Ключовим моментом Тайної Вечері є встановлення Спасителем головного Таїнства християнської віри ― Євхаристії. Тому  в цей  день усі віруючі по можливості намагаються причаститися Тіла та Крові Господа нашого Ісуса Христа. Цього дня студенти, які посповідались напередодні 

 

p4010649_500

та парафіяни університеського храму Трьох Святителів причастились Святих Христових Таїн.  Божественну Літургію очолив завідувач Богословського відділення прот . Миколай Щербань у співслужінні викладача-методиста свящ. Миколая Лагодича та студентів Богословського відділення: свящ. Володимира Джезняка, дияк. Богдана Сливки та дияк. Іоана Шубина.

 

p4010645_500
 

 

 


Версія для друку
Автор: prot-docent
Дата створення: 2010-04-02
Рубрика:
Перегляди: 3704

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.