Богословське відділення / Вітання з нагоди тридцятип’ятиліття архімандрита Олексія, ректора Рівненської духовної семінарії.,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Вітання з нагоди тридцятип’ятиліття архімандрита Олексія, ректора Рівненської духовної семінарії.

Професорсько-викладацький склад та студенти Богословського відділення Київської православної богословської академії при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з молитвою та духовною радістю щиросердечно вітають з тридцятип'ятиліттям ректора Рівненської духовної семінарії - архімандрита Олексія (Мензатюка)!

img_5020_500


10 березня ректору Рівненської духовної семінарії та наміснику Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких Могилах архимандриту Олексію (Мензатюку) виповнилося 35 років.

У 1997 році, будучи ще студентом Київської Духовної семінарії, Сергій Мензатюк в числі перших прийняв чернечий постриг на честь прав. Олексія, чоловіка Божого, своєю власною участю започаткувавши духовне відродження Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в Києві.

Думка про прийняття чернецтва у Сергія Мензатюка була вже давно, з часу вступу до другого класу Київської семінарії у 1994 році. І такий доленосний крок у своєму житті майбутній архимандрит Олексій здійснив під духовною опікою тодішнього митрополита Київського, а тепер - Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, та ректора Київської Духовної Семінарії і Академії - єпископа Даниїла. Про покійного владику Даниїла архимандрит Олексій пізніше написав у своїх спогадах як про свого духовного батька та учителя...

Присвятивши все своє свідоме життя Богові та Церкві, ієромонах Олексій у 2002 році бере на себе важку ношу відроджувати чернече життя на Рівненщині і вже вісім років, з Божої поміччю, очолює всесвітньо відому обитель на Козацьких Могилах. Саме перебуваючи у червні 1991 року на Козацьких Могилах, беручи благословення у Святійшого Патріарха Мстислава, шістнадцятилітній Сергій Мензатюк по-юнацьки замріявся відродити обитель на полі Берестецької битви. Один Господь знав тоді, що ця мрія через одинадцять років здійсниться...

1_500



У 2008 році Священноначаліє Церкви довірило архимандриту Олексію очолити Рівненську Духовну Семінарію, яка переживала нелегкі часи випробовувань. Завдячуючи духовному досвіду нового ректора, який багато повчився на прикладі блаженної пам'яті митрополита Даниїла, теперішня стабільність навчального закладу дає надію на щасливе та довголітнє майбутнє Рівненської духовної школи.

p2125896_500

11-12 лютого 2009 року, архімандрит Олексій будучи вже ректором Рівненської духовної семінарії відвідав Богословське відділення ЧНУ у день небесних покровителів університетського храму - Трьох Святителів.

Многії і благії Вам літа, Ваше Високопреподобіє!


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2010-03-10
Рубрика:
Перегляди: 3743

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.