Богословське відділення / 29 грудня 2009 року відбулось підсумкове семестрове засідання кафедри релігієзнавства та теології,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




29 грудня 2009 року відбулось підсумкове семестрове засідання кафедри релігієзнавства та теології

29 грудня 2009 року, під головуванням завідувача кафедри релігієзнавства та теології проф. Балуха В. О., відбулось її підсумкове семестрове засідання.

На засіданні було заслухано звіти викладачів кафедри про виконання навантаження у І семестрі 2009-10 н. р. та інформацію про нові надходження в бібліотеки університету та факультету.

Відтак було підведемо підсумки наукової роботи викладачів кафедри за 2009 р. та затвердження тематики наукових досліджень.

На цьому ж засіданні відбулось обговорення відкритого лекційного заняття викладача Богословського відділення прот. Миколая Марусяка на тему: «Роль та місце нерелігійних систем у формуванні світогляду людини». Від так відбулось обговорення текстів лекцій. Зокрема: проф. Балуха В. О. «Великий церковний розкол 1054 р. та його наслідки» та доц. Шкрібляка М. В. «Іслам як світова релігія: віровчення, обрядово-культова практика і напрямки».

В обговоренні прийняли участь викладачі кафедри, котрі провели детальний аналіз проведеного заняття та представлених для обговорення текстів лекцій.

Після цього завідувач кафедри провів попередній аналіз результатів залікової сесії.

Зокрема було зазначено, що велика кількість студентів Богословського відділення у І семестрі неналежно віднеслась до богослужбової та богослужбово-гомілетичної практик. Було прийнято рішення направити даних студентів на повторне проходження даних практик в університетському храмі Трьох Святителів у період із 2 по 24 січня 2010року.

На завершення засідання кафедри доц. Возний І. П. провів науковий семінар на тему6 «Культові споруди ХІ-ХІІІ ст.. на території Північної Буковини за даними археологічних досліджень».

30 грудня  відбулось засідання Вченої та Методичної рад філософсько-теологічного факультету, на котрій було рекомендовано до друку навчально-методичнй посібник Історія Помісних Православних Церков [Текст]: навчально-методичні рекомендації. – Ч.1: Диптихіальні Церкви/ укл. доц. прот. М. Щербань, прот.М. Марусяк, свящ. М. Лагодич.


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2010-01-13
Рубрика:
Перегляди: 3395

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.