Богословське відділення / Презентація першого номера збірника наукових праць відділення - "Богословський вісник",
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Презентація першого номера збірника наукових праць відділення - "Богословський вісник"

 

visnyk
 

 

21 листопада 2008 року, у день пам'яті святого Архистратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил Безплотних, на Богословському відділенні Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась презентація першого номера збірника наукових праць відділення - "Богословський вісник".

У презентації взяли участь викладачі та студенти Богословського відділення. Звертаючись до присутніх завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань, зокрема, сказав: ".... Ми щиро радіємо з того, що перший номер наукового збірника нашого Богословського відділення вийшов у світ... Водночас, ми закликаємо Вас, отці і браття до більш плідної наукової роботи... Адже процес розвитку богословської освіти - це складний і тривалий процес і він приречений на невдачу, якщо кожен духовний навчальний заклад буде функціонувати лише як навчальна, а не як навчально-наукова інституція... Втім, ми можемо стверджувати, що й підтверджується, загалом, позитивними відгукали та позитивною оцінкою підсумків цієї реформи церковними та світськими науковим колами. Водночас, всі учасники цього процесу висловили побажання, щоб вдосконалення системи духовної освіти було продовжено. З цією метою було запропоновано цілий ряд заходів з покращення цієї системи і, напевно, найважливішим із них був заклик священноначалія нашої Церкви до активізації наукової роботи у духовних навчальних закладах... Враховуючи ці побажання та пропозиції, з моєї точки зору, реформу духовної освіти можна розуміти не тільки як процес, обмежений у часі, після завершення якого наступає своєрідний статус-кво, але як постійну працю на навчальній та науковій ниві... На сьогодні перед нашою Церквою стоїть чимало завдань, але примноження її наукового потенціалу, безсумнівно, може розглядатися нами як приоритетне... ".


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 3513

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.