Богословське відділення / Протоієрей Микола Щербань взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської православної богословської академії,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Протоієрей Микола Щербань взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської православної богословської академії

8-9 жовтня 2019 року, протоієрей Микола Щербань взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської православної богословської академії.

9 жовтня Православна Церква вшановує пам'ять святого апостола і євангеліста Іоана Богослова. Цей день є актовим у Київській православній богословській академії, яка в цьому році відзначила 30-річчя свого відродження.

c15274c2448547f696c8eaefa00311f6_500

Урочисте Всенічне бдіння 8 жовтня 2019 року в академічному храмі з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви (ПЦУ) Блаженнійшого Митрополита Епіфанія очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, ректор КПБА професор протоієрей Олександр Трофимлюк, ректори, проректори, викладачі духовних навчальних закладів з усієї України, братія Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря та духовенство храму.

9 жовтня 2019 року, святкову Божественну літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви (ПЦУ) Блаженнійший Митрополит Епіфаній у Михайлівському соборі монастиря.

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, намісник монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк, ректори та представники інших навчальних закладів Православної Церкви України, всечесна братія монастиря та запрошене духовенство.

dsc_2756_500_01

dsc_2760_500

Великому вході завідувач кафедри богослів'я та філології КПБА, протоієрей Ярослав Романчук за ревне служіння Церкві був удостоєний Предстоятелем чергової священничої нагороди – права носіння митри. Також за богослужінням Блаженнійший владика звершив дияконську хіротонію над аспірантом КПБА іподияконом Андрієм Драпаком.

Наприкінці Божественної літургії Митрополит Епіфаній виголосив проповідь.

 dsc_3061_500_01

dsc_3065_500

dsc_3105_500_01

Після богослужіння, яке завершилось хресним ходом, відбулися урочистості в актовій залі академії.

На початку урочистого зібрання ректор КПБА, професор протоієрей Олександр Трофимлюк виголосив доповідь «Пастирське служіння в Православній Церкві України», в якій, зокрема, зазначив: «Задля успішної пастирської діяльності сучасний священик повинен бути освіченим та всебічно розвиненим, адаптованим до різноманітних умов та ознайомленим із середовищем, в якому повинен проповідувати. Його духовний, культурний, соціальний та психологічний рівень має відповідати вимогам сьогодення». Завершуючи виступ, отець Олександр побажав кожному аспіранту й студенту пам’ятати слова апостола Павла, які були звернені до Тимофія і які в майбутньому вони носитимуть на наперсних хрестах: «Будь взірцем для вірних у слові, в житті, в любові, в дусі, у вірі та в чистоті» (1 Тим. 4: 12).

Далі зі словами привітання до присутніх звернулися численні гості, які представляли свої навчальні заклади, зокрема, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Миколайович Ніколаєнко, ректор Київського університету права Національної академії наук України Юрій Ладиславович Бошицький, президент Київського міжнародного університету Хачатур Володимирович Хачатурян, проректор Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Ігор Георгійович Вєтров, ректор Європейського університету Іван Іванович Тимошенко та ректор Національного авіаційного університету Володимир Миколайович Ісаєнко.

З вітальними словами від духовних начальних закладів нашої Церкви звернувся ректор ВПБА прот. Володимир Вакін.

 dsc_3202_500

Наприкінці заходу до студентів КПБА звернувся Митрополит Епіфаній, який закликав їх завжди пам’ятати та втілювати в життя заклик апостола Іоана Богослова, який заповідав любити Бога усім своїм єством та любити ближнього, як самого себе. «Кожен із нас, а особливо студенти духовних навчальних закладів, – сказав Його Блаженство, – повинні цю істину втілювати в життя, щоб закласти добру основу, яка базується саме на любові. У майбутньому всі ви покликані стати пастирями Церкви Христової, бути жертовними, люблячими й милосердними, бути зразком для наслідування».

На завершення урочистого актового дня відбувся святковий концерт під керівництвом регентів диякона Юрія Мигаля та Світлани Мельниченко. Усім присутнім було презентовані чудові виступи хору КПБА, ансамблю "Віра вічна", Дмитра Кундеуса, Костянтина Кушнірюка та Шовгенюка Іллі.

За матеріалами: Офіційний сайт КПБА


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2019-10-13
Рубрика: Новини богословської освіти
Перегляди: 390

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.