Богословське відділення / Випускник Богословського відділення став доктором філософських наук!,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Випускник Богословського відділення став доктором філософських наук!

person_photo_500

Вітаємо Миколу Васильовича Шкрібляка – випускника Богословського відділення 2003 року, а нині нашого колегу й наставника, заступника декана з виховної роботи, доцента кафедри культурології, релігієзнавства та теології – з успішним захистом докторської дисертації.

Захист докторської дисертації на тему: «Церковно-юрисдикційні трансформації та формування модерної ідентичності київського християнства у контексті політико-ідеологічних стратегій етнодержавного самовизначення Руси-України в ХVІ – ХVІІ століттях» (09.00.11– релігієзнавство) відбувся 4 вересня 2015 року у спецраді Д 26.053.21 Національного педагогічного університету імені М. П.Драгоманова МОН України (01601, м.Київ-30, вул. Пирогова, 9; тел. 234-11-08).
Науковий консультант – Балух В.О., доктор істор. наук, професор, завідувач кафедри культурології, релігієзнавства та теології (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича).
Опоненти: Бондаренко В.Д., доктор філософ.наук, професор, завідувач кафедри культурології (Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова);
Кралюк П.М., доктор філософ. наук, професор, перший проректор (Національний університет «Острозька академія»);
Кияк С.Р., доктор філософ.наук, професор, завідувач кафедри релігієзнавства, теології і культурології (Прикарпатський національний університет імені Василя
Стефаника). (399/7)

В Україні побільшало на ще одного доктора філософських наук! Микола Васильович Шкрібляк – великий патріот факультету, його ентузіазм і комунікабельність відомі кожному, хто навчався чи працював на факультеті впродовж уже багатьох років. Від лідера студентського самоврядування до респектабельного науковця – таким є його шлях упродовж останніх 12 років.

Висновки й ідеї захищеної докторської дисертації мають істотне значення не лише для теорії, а й для підвищення національної свідомості українців, відродження об’єктивних знань про нашу історію, вони неминуче посприяють усвідомленню значущості плекання національної ідентичності українського православ’я.

Тож зичимо Миколі Васильовичу подальших інтелектуальних злетів і створення потужної наукової школи в межах українського релігієзнавства. А також – здоров’я, інтелектуальної й духовної снаги на нові звершення, спромоги долучитися до реальних фахових і моральних змін на краще в українській освіті, ну, і звісно, такого потрібного всім нам мирного неба над усіма без винятку теренами соборної України від Сяну до Дону!

 

Колектив науковців, педагогів та студентів ФТФ ЧНУ

 імені Юрія Федьковича


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2015-09-04
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 951

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.