Богословське відділення / У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

У ці дні, 19-20 лютого, виповнюється річниця трагічних подій, що сталися у самому серці нашої України, в м. Києві – на Майдані Незалежності, на вул. Грушевського та вул. Інститутській, коли невинні люди, мирні протестувальники, які вийшли на вулиці столиці, поклали життя за краще майбутнє нашої Української Держави. Пам’ятаючи про їх героїзм, незламність духу, жертовну любов до своєї Батьківщини та ближніх людей, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет благословив звершувати заупокійну панахиду за упокій їхніх душ у всіх храмах Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У рамках цих поминальних заходів, 20 лютого 2015 року полеглих Героїв Небесної сотні молитовно вшанували викладачі та студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Цього дня об 1110 (під час великої перерви) в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено заупокійну панахиду за загиблими.

Богослужіння очолив завідувач Богословського відділення, настоятель університетського храму прот. Микола Щербань у співслужінні методиста відділення прот. Миколи Лагодича, студента VI курсу свящ. Володимира Петрука та студента V курсу свящ. Івана Турчинського.

dscn7145_500

dscn7137_500

 dscn7142_500_01

dscn7150_500

 

По завершенні заупокійної літії з проповіддю до присутніх у храмі викладачів і студентів звернувся прот. Микола Щербань. У своєму слові отець-завідувач, зокрема, сказав, про те, що всім нам вкрай важко, нехай і після року, що вже минув від тих жахливих подій, відповісти навіть самим собі на доволі просте питання: чи справді ми виявилися достойними таких жертв? Чи змінило особисто нас таке прагнення до свободи і змін у житті країни зовсім чужих нам людей. Яке виявилося у такій величній самопожертві? Сьогодні ми всі можемо відповісти ствердно: ми змінилися. Люди віддали своє життя, виконуючи заповідь Спасителя про любов до друзів, яка найкраще виражається у самопожертві. Нехай Всемилостивий Господь, упокоїть цих невинно убитих і всіх героїв, що віддали своє життя за волю і незалежність нашої держави в оселях праведників.

 Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2015-02-22
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 873

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.