Богословське відділення / Паломництво до Свято-Юріївської обителі на Кременечинні,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Паломництво до Свято-Юріївської обителі на Кременечинні

dsc_0066_500

Біля підніжжя Почаївської гори, недалеко від Божої гори і джерела святої праведної Анни, на березі річки Вірлянка розбудовується Свято-Юріївський чоловічий монастир, який розташований на тому самому місці, де колись був маєток Анни Гойської, в котрої вперше відбулося чудо від Почаївської ікони Божої Матері.

dsc_0005_500

    Минулого року, у Світлий четвер, відбулося освячення центрального храму святої обителі. 6 травня 2014 року, коли Свята Православна Церква згадує пам'ять св. вмч. Юрія Переможця (Георгія Побідоносця), монастир відзначив свій престольний празник.

     dsc_0007_500

У день храмового свята в обителі було звершено святкову Божественну літургію. Очолив Богослужіння Священноархімандрит монастиря, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

На паперті храму архіпастиря зустрів намісник обителі, ієромонах Полікарп, котрий підніс владиці хрест та запросив звершити літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: намісник монастиря ієромонах Полікарп, благочинні Кременецького району прот. Анатолій Довгалюк та прот. Володимир Буграк, прот. Володимир Міхненко (клірик Свято-Успенського храму (Пирогощі) м. Києва), методист Богословського відділення ФТФ ЧНУ прот. Миколай Лагодич, скарбник монастиря ієромонах Платон та духовенство Кременецького району.

Урочистості Богослужінню надав спів двох хорів: храму свв. апп. Петра і Павла с. Іква Кременецького району та квартету Богословського відділення ФТФ ЧНУ під керівництвом диякона Ігоря Луцана.

dsc_0009_500

       
На Малому вході, з благословення Святійшого Патріарха Філарета, за ревне служіння на Христовій ниві та розбудову монастиря, архієпископ Нестор возвів намісника обителі ієромонаха Полікарп до сану ігумена.

dsc_0010_500

 
Незважаючи на будній день, невеликий монастирський храм був наповнений прихожанами.

dsc_0045_500

     Під час запричасного, з благословення архієпископа Нестора, з повчальним словом до присутніх звернувся прот. Володимир Буграк.dsc_0033_500

Після заамвонної молитви священнослужителі та миряни пройшли хресною ходою довкола храму із читанням Святого Євангелія та окропленням усіх прихожан.

       dsc_0048_500
По закінченні хресного ходу архієпископ Нестор виголосив проповідь у котрій розповів про житіє святого великомученика, його страждання та непохитну віру. Після проповіді владики намісник монастиря, ігумен Полікарп, подякував Священноархімандриту обителі та церковнослужителям, які брали участь в Богослужінні за спільну молитву.

       dsc_0059_500
Завершилося Богослужіння єлеопомазуванням усіх присутніх парафіян.

dsc_0064_500

     Фоторепортаж з богослужіння.

Максим ГЕРАСИМЮК

прес-служба Тернопільської єпархії


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2014-05-07
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 1409

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.