Богословське відділення / ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!

За вікном 11 листопада 2013 року…За вікном плаксива та вередлива осінь, яка вщент наповнює смутком серця… навіює меланхолію… Цілісінький день, не вгаваючи, іде дощ. Чернівці загорнулися в осінній смуток і плач, в осінню меланхолійну пісню дощу. Але є у старовинному місті місце, де, попри сіру буденність, на обличчях людей сяють посмішки, де вірять у добре і прекрасне усі гарячі серця, де буяє життя, цвіте талант, молодість і краса, де завмирає душа глядача і кориться почутому серце…

Це свято молодості і краси, свято юності і неперевершеного таланту… Конкурс витривалості, великої акторської та вокальної майстерності… Конкурс «Студент та студентка ЧНУ 2013 року»! Сюди мріє потрапити кожен, але потрапляє тільки той, хто вірить у свою перемогу і, не зупиняючись, йде до мети. Саме тут, у Чернівецькому Академічному палаці, 11 листопада 2013 року зібралися батьки, друзі, вболівальники, шанувальники молодих талантів та поціновувачі краси для того, аби підтримати учасників конкурсної програми, які вже з великим нетерпінням та приємним хвилюванням прагнуть вийти на сцену і показати усе, на що здатні…

В цьогорічному конкурсі взяли участь Анатолій Марчук – студент IV курсу Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті та Лазоревич Ірина – студентка ІІІ курсу, спеціальності ,,Філософія”, які достойно представили філософсько-теологічний факультет.

Старовинна зала наповнюється глядачами. Лунає музика та барабанний дріб шанувальників із третього поверху зали, який шаленими оплесками підтримують усі присутні. Нарешті сцена оживає, з’являються світло і музика. Виходять ведучі. Яскраві та усміхнені, вони вітають гостей та повідомляють про те, що сьогодні у ній відбуватиметься.

Шалені емоції, захват… всі в очікуванні дійства, яке от-от почнеться. Слово надається проректору ЧНУ імені Юрія Федьковича Тамарі Володимирівні Марусик. Вона вітає всіх із наближенням Дня студента… «Я не хочу багато говорити. Я лише хочу побажати вам щастя, добра, здоров’я та творчого неспокою», - каже вона і займає своє місце у залі.

Ведучі представляють журі та лічильну комісію, висловлюють їм подяку за присутність і оголошують перший етап конкурсу, де кожен з учасників має за 1 хвилину подати найголовнішу інформацію про себе, якомога оригінальніше та яскравіше представити себе… Першим учасником конкурсної програми стає Анатолій Марчук (богословське відділення при філософсько-теологічному факультеті), який з вірою у Бога показує свій неперевершений і незвичайний номер, вкладаючи за одну хвилину миті всього людського життя та нелегкий вибір в ньому. Продовжує це дійство Оксана Ватаманюк (філологічний факультет). Її слова просто вражають слухачів, адже студентка каже: «Музика - це я. Це те, чим я живу». Далі один за одним на сцену виходять та вражають своїми талантами Ярослав Стефанишин (економічний факультет), який каже, що замість слова «хочу» вище ставить слово «треба» - і це його життєве кредо; Марина Федоряк (юридичний факультет); Михайло Гаврилюк (факультет фізичного виховання), який любить чистоту, простоту та відвертість; Мар’яна Мицкан (факультет образотворчого мистецтва); Артем Крайс (Інститут фізико-математичних та комп’ютерних технологій); Олеся Глібка (біологічний факультет). Продовжує нелегку естафету Олександр Атодирес (педагогічний факультет), для якого у житті є три головні речі: «Спів, спорт і кохання». Захоплюють своїм виступом глядачів спортсменка Крістіна Сарафінчан, Олександр Шодринга (юридичний факультет), великими поетичними здібностями Ірина Лазоревич (філософсько-теологічний). Закінчує перший етап конкурсу Станіслав Алєксандров (факультет архітектури та будівництва) та Віолета Вентонюк (економічний факультет).

lyulspaeqts_500

У кожного із чотирнадцяти претендентів представлення своє, але однаково талановите і довершене… Адже вони так довго цього чекали, так наполегливо до цього йшли, що дійшли аж до самого фіналу, щоб саме тут вже повністю себе розкрити і показати, на що здатні. Учасники красиві, життєрадісні. Видно, що кожен з них прийшов сюди сказати щось про себе, відкрити найпотаємніші місця своєї душі і робить це довершено. У цю мить виникає жаль до журі, по очах яких можна прочитати: їм зовсім не легко буде визначити того, хто буде найкращим, бо всі учасники варті носити це почесне звання – «Студент 2013 року».

Після першого конкурсного етапу на сцені знову з’являються ведучі, як завжди із правильно підібраними словами та влучними фразами. Вони кажуть, що юні студентські роки є найцікавішими і найкращими в житті кожного. Це період вражень і захоплень, поєднання теорії і практики. А учасники вже готуються за кулісами до другого етапу, на якому усі чотирнадцять студентів мусять проявити свої декламаторські, музичні та артистичні здібності у вигляді творчого номера.

Український одяг, українська душа, магія почуттів, краса і любов заповнює сцену і зал. Усі щасливі і всі чекають ще чогось більшого – все більше росте азарт, азарт учасників та глядачів. На Україні талановита молодь, тут навчаються здібні до всього студенти, усе їм під силу. Це доводять своїми творчими виступами ансамбль «Неогалактика», «Workart», переможці талант-шоу «Університет має талант» та всі інші, хто прийшов сьогодні підтримати конкурсантів як оплесками з залу, так і виступами на сцені.

Час прийшов до останнього, третього етапу, який завершить конкурс. Боротьба триває і зростає напруження, адже вони усі, чарівні та прекрасні, мужні та витривалі, стоять вже за крок до своєї мети. Зараз кожна пара студентів (хлопець і дівчина) має вразити суддів і глядачів підготованою гумористичною постановкою, розкрити повністю свій акторський талант. І їм це вдається… Зал наповнюється сміхом, приємним здивуванням та шаленими оплесками. В очікуванні головного усі насолоджуються останніми хвилинами до оголошення вердикту, який винесуть судді.

Раптом зал завмирає… Лунає ніжна пронизуюча музика і чути голос однієї з учасниць шоу «Університет має талант», а всі чотирнадцять конкурсантів виходять на сцену. Елегантні чорні костюми та вишукані білі кружляють у танці, а обличчя дарують глядачам останні погляди, останні рухи та ознаки життя на сцені – акторську гру. Це кінцевій на сьогодні спільний номер борців за перемогу.

Ну ось… нарешті… все зроблено і майже все сказано… бали підраховано… На сцену запрошується Голова журі Володимир Дудчак. Усі схвильовані. В очах конкурсантів надія і незвіданість. Оголошуються результати. За підрахунками балів у номінації «Міс чарівність» перемагає Олеся Глібка, право носити почесне звання «Містер Шляхетність» отримує Ярослав Стефанишин, звання «Міс елегантність» дістається Оксані Ватаманюк, «Міс Неповторність» - Марині Федоряк, «Міс Грація» - Віолеті Вентонюк, «Міс посмішка» - Крістіні Сарафінчан, «Містер Мужність» - Михайлу Гаврилюку, «Оригінальність виступу» - Артему Крайсу, «Містер Талант» - Олександру Шодринзі, «Глядацькі симпатії» – Анатолієві Марчуку.

otls_oqkejs_500

«А тепер найголовніше,» - виголошує Володимир Дудчак, і в залі виникає мертва тиша. За підрахунками лічильної комісії почесним званням студент (студентка) 2013 року за третє місце нагороджується Станіслав Александров, за друге місце - Мар’яна Мицкан і нарешті за перше місце – студент Олександр Атодирес та студентка Ірина Лазоревич.

Шалені емоції… оплески… захват… сльози радості на очах переможців конкурсу «Студент року-2013».

Саме так і мала би закінчитися чарівна і добра казка. Саме так закінчується свято добра, молодості і краси… З посмішкою на обличчі, з квітами та обіймами, зі сльозами радості в очах, а головне з надією у краще майбутнє, бо тільки молодість, краса і любов врятує цей світ!

 

Іванка Бородач,

студентка спеціальності «Журналістика»

За матеріалами ЧНУ

 


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-11-13
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1079

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.