Богословське відділення / Першовересень у Чернівецькому національному університеті ім.Юрія Федьковича,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Першовересень у Чернівецькому національному університеті ім.Юрія Федьковича

1 вересня 2013 року в Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича відбулась урочиста академія з нагоди початку нового навчального року.

dscn0090_500

Першовереснева подія розпочалася з гімну «Ще не вмерла Україна», який виконав студентський хор «Резонанс» під керуванням диригента, доцента кафедри музики Андрія Плішки.

dscn0087_500

До пам’ятників видатних українських постатей Тарасові Шевченку і Юрію Федьковичу під козацький марш першокурсники університету поклали осінні квіти.

Офіційну церемонію посвячення студентів у першокурсники розпочав ректор ЧНУ Степан Мельничук, зазначивши: «Дорогі першокурсники! Цьогоріч наш університет закінчили ваші попередники. Сьогодні до студентських лав вливається нова когорта. У своєму житті ви зробили правильний вибір, вступивши до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Наш вищий навчальний заклад посідає шосту позицію у розвитку науки в Україні, підтримує тісні міжнародні зв’язки з іншими університетами».

Наголошуючи на уже минулій вступній кампанії, Степан Васильович сказав, що до університету було подано рекордну кількість заяв від абітурієнтів – понад 24 000. Це одинадцяте місце в Україні серед усіх ВНЗ нашої держави.

Прийшли привітати студентів ЧНУ і представники влади: голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв та секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, які свого часу навчалися тут.

dscn0100_500

Від недавніх випускників виступив кращий студент 2010 року Павло Марковський, котрий вручив студентці першого курсу юридичного факультету Анастасії Марчук символічну залікову книжку. У виконанні цієї першокурсниці урочисто прозвучали слова студентської клятви, які повторювали усі, хто вперше у житті переступив поріг альма-матер.

Як завше в Україні ведеться, початок кожної доброї справи розпочинається з освячення. Вже стало традицією в університеті, коли завідквач Богословського відділення уніеврситету, настоятель університетського храму Трьох Святителів, кандидат боголсовських наук, доцент, протоієрей Микола Щербань окроплює  першокурсників святою водою.

dscn0118_500

А насамкінець той же «Резонанс» під орудою Андрія Плішки для представників нової української еліти виконав «Многая літа».

По завершенні урочитостей на площі перед університетом в університетському храмі Трьох Святителів відбувся молебень за здоров’я, успіхи і злагоду університетської родини та всіх, хто став свідком першовересневої посвяти на подвір’ї Резиденції.


За інформацією сайту ЧНУ.


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2013-09-02
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1301

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.