Богословське відділення / Делегація Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відвідала університет ім. Св. Кирила і Мефодія м. Велико Тирново (Болгарія),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Делегація Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відвідала університет ім. Св. Кирила і Мефодія м. Велико Тирново (Болгарія)
У червні 2010 року делегація ЧНУ ім. Ю. Федьковича відвідала з робочою поїздкою Великотирновский університет ім. Св. Кирила і Мефодія. За результатами переговорів 21 червня 2010 року ректорами університетів (проф. Мельничуком С.В. та проф. Легкоступом П.) було підписано угоду про співпрацю.
У рамках підписаного договору у період з 15 по 21 травня 2011 року делегація ЧНУ ім. Ю. Федьковича (у складі декана факультету образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва проф. Козубовського Д.О. та завідувача богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті доц. прот. Щербаня М.В.) перебувала з робочим візитом в університеті ім. Св. Кирила і Мефодія м. Велико Тирново.

Під час відвідин університету делегація ЧНУ мала ряд робочих зустрічей, із керівництвом та викладацьким складом, зокрема:

·        робоча зустріч зі співробітниками міжнародного відділу (Маріета Димітрова Мірчева, Мілена Симеонова Шумбакова, Георгі Тодоров Михайлов). Оскільки названі особи (особливо – Маріета Димітрова Мірчева) безпосередньо відповідали за співпрацю із ЧНУ, налагодженню контактів було приділено особливо багато уваги.

·        робоча зустріч із заступником декана факультету образотворчого мистецтва ВТУ Борисом Желевим та співробітником кафедри історичного і практичного богослов’я ВТУ Даніелом Йордановим на якій було окреслено перспективні напрямки співпраці.

·        робоча зустріч із ректором ВТУ проф. Пламеном Легкоступом. На початку зустрічі делегація ЧНУ, перш за все, привітала від імені ректорату, викладацького складу та студентства проф. П. Легкоступа із переобранням на посаду ректора ВТУ. Під час робочої зустрічі ректор ВТУ запевнив присутніх у особистій підтримці міжнародної співпраці із ЧНУ. Водночас, проф. П. Легкоступ вказав на необхідність розробки перспективного плану двостороннього співробітництва (із вказівкою назв заходів, відповідальних осіб та термінів виконання).

·        Робоча зустріч із деканом православного богословського факультету Димитром Попмариновим Кировим. Під час зустрічі було обговорено можливості перспективної співпраці. Зокрема обговорювалась можливість спільних наукових публікацій (а також друк публікацій викладачів ЧНУ у науковому збірнику православного богословського факультету ВТУ «Слово і Образ» і, водночас, друк публікацій викладачів ВТУ у науковому збірнику богословського відділення ФТФ ЧНУ «Богословський вісник»). Також обговорювалась можливість здійснення перспективних досліджень у галузі церковної історії (зокрема особливу увагу було приділено двосторонній співпраці у площині досліджень, які безпосередньо цікаві як українській так і болгарській сторонам (персоналії: патріарх Болгарської Православної Церкви Кирил (Марков) (†1971 р.) – випускник теологічного факультету Чернівецького університету, св. Кипріан (Цамблак), митрополит Київський (†1406 р.) – народився у м. Велико Тирново), а також церковного права, патрології, догматичного богослов’я та апологетики. У результаті зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці. Окремо було обговорено можливість стажування співробітників та обміну групами студентів між університетами м. Велико Тирново і м. Чернівці.

·        Робоча зустріч зі співробітниками православного богословського факультету (ас. д-р Людмил Мартинов Малев, ас. д-р Магдалена Маринова Легкоступ, ас. д-р Людмил Мартинов Малев, ас. Даніел Веселинов Йорданов) під час якої було обговорено можливість реалізації спільних наукових проектів у галузі сучасної православної педагогіки, історії Церкви, біблеїстики (ісагогіка, герменевтика та екзегетика Св. Писання), а також канонічного права.

 За результатами робочої поїздки було досягнуто принципової згоди для участі у двосторонній науковій співпраці у галузі богослов’я (публікація наукових статей викладачів богословського факультету ВТУ в науковому збірнику богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича «Богослвоський вісник», а також про можливість публікації статей викладачів ЧНУ в науковому збірнику богословського факультету ВТУ «Слово і Образ»). Також  було розроблено план спільних дій, спрямованих на обмін викладачами і студентами у рамках існуючого договору про співпрацю між ВТУ та ЧНУ та окреслено коло відповідальних осіб (кафедра історичного і практичного богослов’я ВТУ та кафедра релігієзнавства та теології ЧНУ) за реалізацію досягнутих домовленостей.

 

p5184741_500_01
 

 

 

p5184754_500
 
Зустріч із ректором Великотирновського університету ім. Св. Килила і Мефодія проф. П. Легкоступом
 
p5184758_500
 
Зустріч із деканом православного богословського факультету Великотирновського університету ім. Св. Килила і Мефодія доц. доктором Димитром Кировим 
 
p5184762_500 
 
 
 

 

 


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2011-05-27
Рубрика:
Перегляди: 3832

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.