Богословське відділення / Презентація проекту міжнародного співробітництва ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Презентація проекту міжнародного співробітництва

21 жовтня 2008 року в Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбулась презентація проекту міжнародного співробітництва "Традиції, мистецтво, освіта - європейські цінності - цінності без кордонів" між філософсько-теологічним факультетом Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича (м. Чернівці, Україна) і Семінарією Святого Георгія (м. Ботошани, Румунія). На презентації проекту були присутні представники обох навчальних закладів, викладачі, студенти філософсько-теологічного факультету ЧНУ, представники преси.

 

pa215209

 

Захід відкрив декан філософсько-теологічного факультету, доктор історичних наук, професор Балух Василь Олексійович, який зазначив важливість міжнародного співробітництва для такої навчальної та наукової інституції, як факультет.

 

pa215223

 

З вітальним словом від ректорату ЧНУ до учасників презентації звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних відносин, доктор економічних наук, професор Лопатинський Юрій Михайлович. Він, зокрема, сказав: "... На сучасному етапі Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича проводить активну роботу у сфері міжнародних зв'язків. Безумовно, що перше місце за кількістю міжнародних контактів займають навчальні та наукові інституції сусідньої держави - Румунії... Приємно, що до цього процесу долучається і філософсько-теологічний факультет ... Адже духовні цінності - це, насправді, ті цінності, котрі не мають кордонів...".

 

pa215230

 

Презентацію проекту міжнародного співробітництва розпочав отець Апостоае Парте, викладач Семінарії Святого Георгія. У своєму виступі отець Апостоае, зокрема, зазначив, що на сучасному етапі надзвичайно важливим є розвиток активної співпраці двох прикордонних територій, адже це території із надзвичайно багатою історією, культурою, а також велетенським науковим та інтелектуальним потенціалом.

Презентацію продовжив професор Семінарії Святого Георгія, отець Костянтин Заєць. Він розповів про історію та особливості організації навчального та виховного процесу у Семінарії Святого Георгія. Отець-професор розповів про наукові здобутки Семінарії та ознайомив учасників презентації із організацією побуту та дозвіллям студентів.

Продовжив презентацію професор Семінарії Святого Георгія Маріус Ризник. Зокрема, він акцентував увагу присутніх на те, що основна мета реалізації комплексного співробітництва та розповсюдження європейських цінностей. Іншою метою є спільне партнерство та реалізація наукових навчальних контактів на особистому рівні між викладачами та студентством. Основними заходами, які будуть реалізовані у процесі виконання даного проекту, є:

  • організація спільних навчальних та науково-методичних семінарів;
  • організація фольклорних заходів, які відображають народні звичаї та традиції України та Румунії;
  • проведення спільних виставок;
  • участь у спільних наукових конференціях;
  • вшанування видатних історичних постатей двох народів.

Очікуваними результатами проекту є:

  • приблизно 100 осіб (з двох сторін учасниць проекту) безпосередньо будуть задіяні процесі реалізації проекту;
  • буде видано спільні брошури та електронні СD носії із інформацією про заходи, які будуть реалізовані у ході реалізації проекту.

Наприкінці презентації було представлено постійних учасників проекту з боку філософсько-теологічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича - це декан філософсько-теологічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, доктор історичних наук, професор Балух В.О., завідувач Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань, заступник декана ФТФ, кандидат історичних наук, доцент Возний І. П., заступник декана ФТФ, кандидат історичних наук, Шкрібляк М.В, викладач богословського відділення, кандидат історичних наук, доцент Боднарук Б.М.


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 3806

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.