Богословське відділення / Велика П'ятниця,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Велика П'ятниця

25 квітня 2008 року, у Велику П'ятницю, в університетському храмі було відслужено належні великопостові богослужіння, які очолював завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення, кандидата богословських наук, свящ. Миколи Лагодича. Зранку було відслужено Чин Царських Часів Великої П'ятниці.

 

p4253822
 

 

Цього ж дня по обіді в університетському храмі було відслужено Вечірня Великої П'ятниці з виносом Св. Плащаниці. По завершенні Вечірні, як це передбачено богослужбовим уставом, було звершено Мале Повечір'я з Каноном Розп'яттю та плачем Пресвятої Богородиці. Читання Малого Повечір'я було здійснено перед Святою Плащаницею настоятелем храму прот. Миколою Щербанем.

 

p4253818
 

 

Особлива атмосфера панувала цього вечора у храмі. Молільники з особливим духовним трепетом та увагою слухали церковні піснеспіви. У своїй проповіді, по завершенні богослужіння, отець-завідувач, зокрема сказав: "Возлюблені у Христі Брати і сестри! Цей день - Велика П'ятниця - є найскорботнішим днем у богослужбовому році Православної Церкви. Нині ми згадуємо найсумніші події новозавітньої історії: страждання, смерть та погребіння нашого Спасителя. Скорботна та жахлива картина тих подій якнайкраще зображена на сторінках Святого Письма. Ми бачимо з розповіді євангелистів, що Христа зрадив Юда, один з дванадцяти учнів, а решта апостолів, залишили Його... З Господом залишились до кінця лишень жінки, які прийшли за ним із Галилеї (Лк. 23, 49) та Іоан Богослов... Возлюблені У Христі! Чому тут ми не бачимо тих численних колишніх калік, кривих, одержимих злими духами, яких зцілив Христос? Де в цей час знаходились ті п'ять тисяч людей, котрих Господь чудесно нагодував? Де наїнська вдова та Яїр, чиїх дітей наш господь воскресив з мертвих? Де Лазар? Їх немає... Всі Христа покинули... напевно, це ще більше тривожить серце кожної віруючої людини в цей день... Христа покинули, про Христа забули... Нині, у цей скорботний день і ми повинні запитати себе чи ми про Христа не забули... де ми сьогодні: біля Голгофи, поруч із своїм Господом, чи деінде? Ось це питання і відповідь на нього має бути головним для нас цього дня...

 

 
p4253867_01
 
 p4253861
 
p4253826 
 

 


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 3578

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.