Богословське відділення / Лазарева Субота,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Лазарева Субота

У п'ятницю 18 квітня 2008 року ввечері, з нагоди Лазаревої Суботи в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено святкову Всенічну. Богослужіння очолював викладач-методист Богословського відділення свящ. Микола Лагодич. Наступного дня в університетському храмі було відслужено Божественну Літургію.

 

p4193733
 

 

У суботу, 19 квітня 2008 року в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено святкову Божественну Літургію. Богослужіння очолював завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколи Лагодича та студента 6 курсу Богословського відділення, священика Михайла Хім'яка. У проповіді з нагоди свята отець-завідувач, зокрема, сказав: "Нині, возлюблені у Христі брати і сестри, ми вступаємо у особливий період у житті Церкви Христової. Цей період - це час, у котрий ми перебуваємо разом із Христом у останні дні Його земного життя. Нині ми разом із населенням Віфанії стали свідками неймовірного чуда нашого Господа - воскресіння праведного Лазаря... Христос звершив це чудо перед своїми хресними стражданнями, "заради народу, який стоїть тут, щоб і вони повірили, що Ти Мене послав". (Ін. 9,42)"

 

p4203739
 

 

Цього ж дня в університетському храмі було відслужено Всенічне бдіння, а наступного, 20 квітня, у неділю, - Божественну Літургію. Богослужіння очолював завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколи Лагодича По завершенні богослужіння було звершено освячення верби. У проповіді з нагоди свята отець-завідувач, зокрема, сказав: "...Сьогодні ми згадуємо подію, котра увійшла у історію як Вхід Господній у Єрусалим. Христос приходить до Єрусалима та не царювати, а страждати.... Нині натовп радо вигукує - "Осанна!!!", - але пам'ятаймо, що вже у дуже скоро цей же натовп волатиме: "Розіпни, розіпни Його...". ми повинні пам'ятати, що навіть Своїм приходом Господь спростував цілий ряд стереотипів: воєначальники після великих перемог теж повертались у свої міста, гордо і зі славою зустрічали їх з їхнім військом, а Христос нині прийшов до Єрусалиму, сидячи на осляті й у супроводі його "війська" - апостолів... Та не такого "царя" чекали тогочасні мешканці Єрусалиму...Вони бажали царя земного, володаря, а не Смиренного Месію, котрий нині прийшов до них..."

 

p4203770
 

 


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 3693

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.