Богословське відділення / 10 грудня 2007 року виповнюється два роки від дня смерті митрополита Рівненського і Острозького Даниїла (Чокалюка),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




10 грудня 2007 року виповнюється два роки від дня смерті митрополита Рівненського і Острозького Даниїла (Чокалюка)
danyil012

10 грудня 2007 року виповнюється два роки від дня смерті митрополита Рівненського і Острозького Даниїла (Чокалюка). З нагоди цієї скорботної дати в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено заупокійну літію, котру звершили завідувач Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича прот. Миколай Щербань та викладач-методист Богословського відділення свящ. Миколай Лагодич.
У своєму слові отець Микола наголосив на тому, якою видатною постаттю був Владика. Він, будучи уроженцем Буковини, митрополит Даниїл (в миру Чокалюк Богдан Михайлович) народився 22 серпня 1958 року в селі Верхні Станівці Кіцманського району Чернівецької області, пройшов важкий і тернистий шлях від студента Одеської Духовної Семінарії до митрополита.
Отець-завідувач також сказав: "Св. ап. Павло навчає нас: "поминайте наставників ваших, які проповідували вам Слово Боже, і, бачачи кінець життя їхнього, наслідуйте віру їхню" (Євр. 13, 7). Справді таким наставником і для мене особисто, і для отця Миколая був владика Даниїл. Адже саме в час його ректорства ми мали за честь навчатися у Київській Духовній Семінарії. Кожен із нас, як і багато інших тогочасних студентів київських духовних шкіл, зі словами щирої вдячності згадують лекції, повчання та проповіді Владики. Будучи простими і довершеними водночас, вони не залишали байдужими нікого з тих, хто їх слухав."
Звичайно, пастирське служіння владики Даниїла припало на важний історичний період розпаду Радянського Союзу та перші роки становлення української державності та Української Церкви. Проте, він завжди залишався вірним євангельським ідеалам віри надії та любові. Нехай Всемилостивий Господь упокоїть його душу. Вічная йому память.
Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-03
Рубрика:
Перегляди: 3644

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.