Богословське відділення / Манявський Хрестовоздвиженський скит - український Афон,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Манявський Хрестовоздвиженський скит - український Афон

Манявський Хрестовоздвиженський скит або як ще його називають український Афон, чи не най більш відвідуване місце паломниками. Розташований серед гір він завжди захоплював своєю красою всіх, хто сюди приходив, залишаючи слід в людській душі.

p9280028
   

 

Паломництво до цієї святині здійснили студенти 6 курсу Богословського відділення Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічнім факультеті Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича у співтоваристві з студентами інших курсів цього ж відділення. Звісно поїздка обійшлась не без пригод, не встигли виїхати за межі області, як зламалось маршрутне таксі. Можна казати, що ця прикра подія мала пригнітити ті піднесені відчуття, які були в студентів-паломників. Незважаючи на незовсім вдалий початок, продовження паломництва було хорошим. Із запізненням, але потрапили на богослужіння студенти і прийняли активну участь в ньому, піднявшись на хори, де вони долучились до богослужіння котре звершував випускник Богословського відділення, а тепер благочиний Манявського скиту ігумен Геронтій (Олянський).

 

p9280032

 


   По завершенні богослужіння паломники на місці поховання молитовно вшанували засновників скиту - преподобних Іова та Феодосія Манявських.

 

p9150109

   Після хромового богослужіння йдучи лісовою стежкою до "Благодатного каменя" були заворожені природою Карпатських гір, але не менше враження справив на подорожніх і сам "Благодатній камінь". Його природні велетенські розміри просто не можуть не вражати, не кажучи вже про цілющу воду, що витікає з нього.

 

 

p9150128

   На території скиту студенти відвідали підземну каплицю, побачили келію монаха, побували в церковній лавці, тобто старались побачити все чим славиться Манявський скит. Описувати можна довго, але все одно не передати красу монастиря і ті відчуття, які вирували в душах паломників.
   Перебуваючи в монастирі час пролетів швидко і непомітно і цей же час змушував паломників залишити стіни скиту і вирушати додому.

 


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-03
Рубрика:
Перегляди: 4608

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.