Богословське відділення / Завідувач кафедри культурології, релігієзнавства та теології взяв участь в урочистостях з нагоди прийняття військової присяги випускниками кафедри військової підготовки ЧНУ імені Юрія Федьковича ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач кафедри культурології, релігієзнавства та теології взяв участь в урочистостях з нагоди прийняття військової присяги випускниками кафедри військової підготовки ЧНУ імені Юрія Федьковича

Курсанти–випускники кафедри військової підготовки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича склали військову присягу на вірність українському народові.

В останню суботу липня на стройовому плацу військової частини десантних військ в урочистому строю вишикувалися цьогорічні випускники військової кафедри. Позаду – місяць навчального збору, польові заняття, виконання вправ вогневої підготовки, солдатська каша з польової кухні, спортивні баталії і випускний екзамен!

dsc_5061_500

Цього року ритуал складання військової присяги був особливим, адже відбувався в дні відзначення 70-ї річниці з дня заснування військової кафедри нашого університету.

195 студентів успішно подолали усі навантаження і з гордо піднятою головою зачитали перед своїми товаришами, викладачами, перед рідними і близькими, яких чимало прийшло на урочисту подію, текст військової присяги! Поряд зі своїми колегами, які присягають на вірність українському народові перебувають і цьогорічні випускники.  Вони вже мають за плечима досвід участі у бойових діях на Сході України. Це – Тетяна Шарамко та Максим Манжосов. Їхні розповіді і поради були слушними для решти курсантів, особливо - під час практичної складової навчального збору на полігоні «Прибан».

Символічно, що у військових одностроях поряд з хлопцями складають клятву Українському народові красуні – дівчата, яких в цьому році закінчило кафедру – 21!

З вітальними словами до майбутніх офіцерів звернулися ректор університету Степан Мельничук, а також батько одного зі студентів – полковник запасу Сергій Мальченко.  Зокрема, він подякував викладачам військової кафедри за справжню військову підготовку, яку вони організували протягом 2-х років навчання і, особливо, – на полігоні. Від імені курсантів гучно й патріотично виступив з вітальним словом відмінник навчання, студент інституту фізико-технічних і комп’ютерних наук Андрій Пайлик. До речі, Андрій  також був ведучим ведучого на урочистих зборах, присвячених ювілею військової кафедри, у Будинку офіцерів міста Чернівці.

dsc_4178_500

Після освячення ритуалу військової присяги настоятелем Ставропігійного університетського храму Пресвятої Покрови завідувачем кафедри культурології, релігієзнавства та теології Миколою Шкрібляком, курсанти пройшли урочистим маршем та виконували стройові пісні у складі навчальних взводів і навчальних рот. Виконання стройових пісень супроводжувалося оплесками усіх присутніх на стройовому плацу!

dsc_4869_500

Родзинкою цьогорічного ритуалу стали показові спортивно-танцювальні виступи юнаків, а, особливо дівчат – випускників військової кафедри, яких підготувала заступник декана факультету фізичної культури та здоров’я людини, майстер спорту з гімнастики, доцент Олена Мороз!

Курсанти радісно підкидали у повітря камуфльовані кашкети і щиро вітали один одного з урочистою подією в їхньому житті! До вітань долучалися батьки, рідні, кохані, друзі та подруги!

А керівництво й викладачі військової кафедри наприкінці серпня готуються провести черговий набір громадян для навчання за програмою офіцерів запасу.

dsc_5297_500

Інформація та фото з сайту ЧНУ.


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2018-08-01
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 630

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.