Богословське відділення / Завідувач Богословського відділення взяв участь у засіданні Синодального управління у справах духовної освіти,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословського відділення взяв участь у засіданні Синодального управління у справах духовної освіти

7 березня 2017 року в Київській православній богословській академії відбулося засідання Синодального управління у справах духовної освіти Української Православної Церкви Київського Патріархату. Після привітального слова, голова Управління Патріарший намісник ректор КПБА митрополит Переяслав-Хмелницький і Білоцерківський Епіфаній, ознайомив присутніх з порядком денним. Найбільш детально Патріарший намісник зупинився на нещодавно прийнятих рішеннях Священного синоду УПЦ КП (від 23 січня 2017 року Журнал №5) згідно з якими: «Синодальне управління у справах духовної освіти виконує обов’язки загальної координації, допомоги та надання методичних рекомендацій вищим духовним навчальним закладам Української Православної Церкви Київського Патріархату у проходженні процедури ліцензування діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти з підготовки фахівців на відповідних рівнях вищої освіти та акредитації освітніх програм за спеціальністю «Богослів’я» в галузі знань «Богослів’я» відповідно до чинного законодавства України». «Вищі духовні навчальні заклади Української Православної Церкви Київського Патріархату проходять процедуру ліцензування діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти з підготовки фахівців на відповідних рівнях вищої освіти та акредитації освітніх програм за спеціальністю «Богослів’я» в галузі знань «Богослів’я» лише після ухвалення Синодальним управлінням у справах духовної освіти висновку щодо відповідності чинному законодавству України кадрових і технологічних вимог щодо матеріально-технічного, навчально-методичного та інформаційного забезпечення освітньої діяльності, а також щодо відповідності навчальних планів і програм стандартам вищої освіти України. Вказаний висновок підлягає письмовому затвердженню Патріархом Київським і всієї Руси-України».

Митрополит Епіфаній відповів на низку запитань, поділився досвідом та надав практичні поради щодо проходження процедури державного ліцензування та акредитації КПБА.

dsc_1517_500

Роз’яснення, коментарі і відповіді на питання щодо окремих етапів ліцензування, присутнім надали: заступник голови Синодального управління у справах духовної освіти перший проректор КПБА прот. Олександр Трофимлюк та секретар Управління декан богословського факультету КПБА Олександр Якович Мирончук. 

Крім адміністрації, у засіданні Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ КП, взяли участь: завідувач богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича протоієрей Микола Щербань, прот. Ярослав Ощудляк ректор Львівської православної богословської академії, прот. Володимир Вакін ректор Волинської православної богословської академії, ректор Івано-Франківського богословського інституту ігумен Феогност (Бодоряк), ректор Рівненської духовної семінарії прот. Віталій Лотоцький, ректор Дніпровської духовної семінарії прот. Сергій Нарольський, проректори та вчені секретарі духовних шкіл.

dsc_15265_500

В ході зустрічі було обговорено й такі питання як: процес визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені і вчені звання МОН України, випускна та вступна кампанія 2017 року, участь у І Всеукраїнському з'їзді педагогів з предметів духовно-морального спрямування, стажування студентів та аспірантів закордоном, вивчення іноземних мов, зміст навчальних програм, підготовка підручників, наукових статей, монографій, кваліфікаційних робіт тощо.

dsc_1520_500

dsc_1527_500

dsc_1524_500

dsc_1521_500

За матеріалами КПБА


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2017-03-08
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 525

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.