Богословське відділення / Урочиста Академія з нагоди Дня філософсько-теологічного факультету,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Урочиста Академія з нагоди Дня філософсько-теологічного факультету

ДОБРЕ ПРАЦЮВАТИ - ЧЕСТЬ І ГОНІР МАТИ (гуцульське прислівя), яке передає зміст і прагнення колективу викладачів і студентів факультету, на якому я маю честь утверджуватися й вдосконалюватися: від студента й до доктора філософських наук. І, надіюся так буде, аж до поки Бог мене не покличе до чогось більшого - Його Вічного Царста!

Першого листопада дві тисячі шістнадцятого року у Мармуровій залі Резиденції митрополитів Буковини і Далматії (сьогодні – головний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) відбулася Урочиста академія з нагоди 23-ї річниці з Дня відродження філософсько-теологічного факультету!

dscn8293_500

dscn8297_500

dscn8296_500

Святкування почалися, як годиться, з храму Трьох Святителів, який є не лише справжньою окрасою архітектурного ансамблю Резиденції, а живою школою Духу і Науки для всіх, хто прагне віднайти себе і власним життям довести, що він чи вона гідні свого покликання – бути людиною.

Вранці було відслужено Божественну літургію, на якій присутні молитовно вшанували пам’ять загиблих Героїв – Героїв Небесної Сотні, героїв-кіборгів, героїв-добровольців і героїв-бійців регулярних військ Збройних Сил України, які полягли в боях, захищаючи свою рідну землю – вільну і соборну Україну.
Цьогорічні святкування мали свою особливість – на урочистості завітали гості із Чернівецької обласної філармонії – естрадна група під керуванням Левка Дутківського, у складі лауреатів Всеукраїнських конкурсів Лесі Равлюк, Вікторії Георгіян та Василя Пенюка. 

dscn8298_500
Своєю присутністю вшанував наш факультет ректор Університету – професор, заслужений діяч науки і техніки Степан Мельничук, який у вітальному слові високо оцінив досягнення колективу факультету та вручив кращим із кращих низку почесних нагород і відзнак.
Так само багато викладачів були відзначені грамотами факультетського рівня, які вручив декан філософсько-теологічного професор, член-кореспондент НАПН України Василь Балух.

dscn8321_500

dscn8315_500_01

Готуючись до святкувань, на факультеті було організовано і проведено низку цікавих заходів, а саме: конкурси на кращу стіннівку та кімнату в гуртожитку, а також виставку творчих робіт студентів і фотогалерею під загальною назвою «Нам пора для України жить»! (слова Каменяра). Переможці конкурсів так само не залишилися без нагород і цінних призів. Їм їх вручили заступники декана ФТФ – проф. Мизак Нестор Степанович і доцент Шкрібляк Микола Васильович. 

dscn8335_500

У ході святкувань урочисті вітання линули на адресу багатьох імненників ФТФ. Жовтень місяць щедрий на багато важливих історичних подій, але для колективу факультету цей місяць особливий. Адже, ми маємо більше п’ятдесяти іменників, серед яких – студенти, викладачі та співробітники факультету, серед яких професори – Мизак Нестор Степанович, Більченко Євгенія Вікторівна, Докаш Віталій Іванович, Марчук Михайло Григорович; доценти Пержун Володимир Васильович, Скрипник Євген Миколайович, протоієрей Микола Марусяк та викладач Марчук Олександр Танасійович. А завідувач Богословського відділення КПБА доцент отець Миколай Щербань удостоєний високої церковної нагороди – право носіння митри.

У залі панувала по-родинному тепла і святкова атмосфера. Учасники та гості свята насолоджувалися артистів з обласної філармонії та віртуозним виконання музичних композицій самих студентів ФТФ, які нічим не поступаються у своєму виконанні перших. Зал час від часу вибухав емоціями та «опладушками», адже на сцену одні за одними виходили наші найдотепніші, найдружніші, найерудованіші, найкмітливіші, а іноді й найкумедніші – наші першокурсники, для власно представленні і представлення обраної спеціальності. Але про це мало писати. Це треба було бачити і відчути. 
Водночас, завдяки отцю Миколаю та його однодумцям Юліану Тимчуку, Миколаю Мниху та Дмитру Гиманику, ми маємо змогу дещо таки побачити. Їм вдалося зазнимкувати багато цікавих і красивих моментів з урочистостей і не тільки. Тут подаю лише окремі з них.

dscn8339_500

dscn8340_500

dscn8342_500

dscn8343_500

   dscn8345_500_01

dscn8350_500

dscn8355_500 

dscn8358_500

dscn8368_500

Завідувач кафедри культурології релігієзнавства 

та теології

доцент Микола Шкрібляк


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2016-11-03
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 865

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.