Богословське відділення / Викладачі та студенти відділення взяли участь в ІІІ Міжнародній науковій конференції „Українська мова і сфера сакрального“,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Викладачі та студенти відділення взяли участь в ІІІ Міжнародній науковій конференції „Українська мова і сфера сакрального“

20 – 22 жовтня 2016 року у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція «Українська мова і сфера сакрального», організована кафедрою історії та культури української мови Університету, Інститутом української мови НАН України та кафедрою україністики Варшавського університету.
У роботі конференції взяли участь науковці-філологи майже зі всіх регіонів України, а також закордону, які обговорювали актуальні проблеми функціонування української мови у релігійній сфері.

Напередодні конференції в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено молебень, який звершив клірик університетського храму Трьох  прот. Миколай Лагодич.

dsc_1809_500_01

dsc_1828_500

Відкрила конференцію проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу професор, доктор історичних наук МАРУСИК Тамара Володимирівна. На плідну роботу науковців благословили методист відділення прот. Миколай Лагодич та отець Володимир Боровий (УГКЦ).

dsc_1834_500

dsc_1842_500

dsc_1850_500

dsc_1859_500

dsc_1863_500

dsc_1865_500

У рамках проведення конференції філософсько-теологічний факультет відвідала відомий український мовознавець, політичний і громадсько-культурний діяч і національний просвітник Ірина Фаріон.

Свідками зустрічі стали викладачі і студенти, які так само мали можливість поспілкуватися з високою гостею. На добру згадку про зустріч, Ірина Дмитрівна подарувала одну з своїх найсвіжіших монографій «Суспільний статус староукраїнської (руської) мови у ХIV–ХVII століттях: мовна свідомість, мовна дійсність, мовна перспектива». На цей добрий жест завідувач кафедри культорології, релігієзнавства та теології доктор філософських наук, доцент Шкрібляк Микола Васильович відреагував так само люб’язно: він подарував професору І.Фаріон власну монографію «Церковний Переяслав на тлі унійних колізій і політико-ідеологічних стратегій ранньомодерної України-Руси», в якій проведено комплексну об’єктивацію переломних моментів в історії України та Української Церкви у другій половині XVI – XVIІ ст. і показано згубні наслідки московської церковно-політичної експансії в Україні, починаючи з інкорпорації Київської митрополії до складу Московського патріархату і завершуючи анексії її канонічної території на початку XVIII ст.

dsc_1872_500

dsc_1879_500

Перший день роботи конференції завершився концертом духовної музики. Хор Богословського відділення під керівництвом диякона Ігоря Луцана, виконав низку творів.

dsc_1885_500

dsc_1891_500

dsc_1896_500_01

dsc_1897_500

dsc_1903_500

dsc_1904_500

dsc_1907_500

dsc_1910_500


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2016-10-22
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1064

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.