Богословське відділення / Актовий день Волинської православної богословської академії,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Актовий день Волинської православної богословської академії

23-го жовтня 2015 року з нагоди дня памʼяті Собору волинських святих та актового дня ВПБА в кафедральному соборі Святої Трійці м. Луцька було звершено Божественну Літургію і подячний молебень. Очолив Богослужіння митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній. Із ним молилися: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископи Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, єпископи Одеський і Балтський Марк та Володимир-Волинський Матфей, канцлер Волинської єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький, проректор Дніпропетровської духовної семінарії протоієрей Василь Бабій, декан богословського факультету Київської православної богословської академії Олександр Мирончук, викладач богословського відділення філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича протоієрей Микола Симчич та інше духовенство.

За богослужінням співали хори ВПБА під керівництвом Валентини Маласпіни й Василя Кравчука.

Після молебню владика Михаїл окропив першокурсників свяченою водою, освятив їхні підрясники, після чого вони прийняли присягу, одержали студентські квитки й залікові книжки.

Свято продовжилося в актовому залі вишу. Ректор розповів про здобутки і досягнення, про співпрацю з іншими навчальними закладами, про паломництва, про видані книги викладачів та студентів. Наголосив, що майбутні душпастирі, зважаючи на нинішню ситуацію в державі, освоюють медичні та капеланські навички під час навчання.

Далі учасники свята мали змогу переглянути мультимедійну презентацію про оновлену Волинську духовну школу.

Із вітальним словом від єпископату виступив митрополит Антоній. Він зазначив, що духовні заклади потрібно піднімати на високий науковий рівень. І пастирі, за його словами, мають виступати духовними науковцями, які повинні доводити найвищий ступінь своїх знань.

До привітань також долучилися представники інших навчальних закладів, які подарували ікони та праці науковців. Продовжила урочистість презентація третього номеру наукового журналу «Волинський благовісник».

Владика Михаїл вручив благословенні грамоти окремим викладачам та митрополичі гранти на оплату навчання найкращим студентам ВПБА. Від високопреосвященного та головного лікаря Центру хірургії ока ім. Професора Загурського Тетяни Єремеєвої педагоги отримали премії. Івану Корсакові, українському письменникові та журналісту, з благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета вручено медаль «За жертовність і любов до України».

Наостанок до учасників свята звернувся керуючий Волинською єпархією. Він зазначив, що сучасне суспільство потребує не тільки священиків на парафіях, а й в навчальних, медичних, військових закладах. За словами владики, панотець має бути живим прикладом для оточуючих та провідником нації. Митрополит Михаїл звернувся до присутніх батьків, за підтримки яких «усім разом вдасться виліпити достойних пастирів Церкви Христової».

Завершився актовий день ВПБА концертом хорових колективів цього духовного вишу.

img_3042_500

img_3058_500_01

img_3175_500

img_3247_500

img_3281_500

img_3291_500

img_3343_500

img_3365_500

img_3369_500

img_3406_500
img_3487_500 

За матеріалами сайту Волинської єпархії.


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2015-10-23
Рубрика: Новини богословської освіти
Перегляди: 948

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.