Богословське відділення / Соборна молитва за мир,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Соборна молитва за мир

6 вересня 2014 року, в день пам’яті 100 річчя з дня мученицької кончини священномученика Горлицького Максима Сандовича, в університетському храмі Трьох Святителів відбулася архиєрейська Літургія та молебен перед іконою з мощами святого Максима за мир в Україні.

dscf8270_500 

З благословення Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета богослужіння очолив викладач Богословського відділення архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор у співслужіння викладача Волинської Православної Богословської Академії архиєпископа Чернівецького і Кіцманського Онуфрія.

dsc_0175_500

З благословення Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета Владика Онуфрій за Божественною Літургією звершив дияконську хіротонію над студентом 6 курсу Богословського відділення Володимиром Петруком, головою парафіяльної ради релігійної громади 12 апостолів м. Чернівці на котрого покладено послух будівничого храму.

dsc_0135_500

Архиєреям співслужили штатні клірики храму та духовенство з різних куточків Західної України, котре відгукнулось на заклик до спільної молитви.

dsc_0136_500

На запричасному виголосив проповідь клірик храму – прот. Миколай Лагодич.

dsc_0155_500

Наприкінці Літургії з проповіддю до присутніх звернувся архієпископ Нестор.

dsc_0178_500

На завершення архієпископ Нестор від імені Святійшого Патріарха нагородив церковними орденами благодійників, які активно долучаються до розбудови Київського Патріархату на Буковині.

 

Дивіться інші фото з богослужіння.


Молитва до святого священномученика Максима.

О святий священномучениче Максиме! Нескінченного блаженства причасником нині на небі Ти є, де безпосередньо лик Христовий у славі споглядаєш і благодаті Його сповнений. Цього ради бачимо Тебе захисником ображених і стражденних, тому тепло благаємо Тебе: моли Господа і Бога нашого Ісуса Христа наповнити серця людей любов'ю до церков їх і твердістю, щоб міцно тримають віри батьківської та не окаменіли серця їх, щоб не напали на них хвилі єретичні і не звабили їх, щоб розтерзати, нехай не спокусять їх підступи і лукавства демонські зійти з шляху праведного в безводне принадливе бездоріжжя.

Отче, Богом возлюблений! Піднеси руки твої до Всевишнього і моли Його дарував нам мир і благоденство, щоб не питали нечестиві: де є Бог їх? Твоїм бо мужнім сповідництвом став ти великим молитовником за всіх хто пам'ять твою святу вшановує і до чесних мощей твоїх прикладається. Ти ж моли Христа щоб Він дарував нам мир і помилував души наші.

Амінь.

Тропар, глас 4:

Божим Промислом посланий був єси на гору Почаївську, / де навчився правді віри православної, / і істинне вчення в місті Житомирі пізнав, / як хоробрий воїн Христовий у батьківщину свою повернувся. / За Православ'я і рід твій вінець мученицький прийняв ти, / тим же й батьківщину свою в Православ'ї утвердив; / Священномучениче Максиме, / моли Христа Бога / щоб спастися душам нашим.

Кондак, глас 2:

Мучеництво твоє, отче Максиме, / рід наш просвітило і до віри Православної скерувало. / Житіє твоє Христу Богу поклавши, / муки зазнав і страждання в ув’язненні; / нині ж молися за нас / і за землю свою до Христа Бога нашого.


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2014-09-06
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 1552

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.