Богословське відділення / Паломництво до обителі преподобного Амфілохія Почаївського (с. Мала Іловиця) ДОДАНО ВІДЕО!,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Паломництво до обителі преподобного Амфілохія Почаївського (с. Мала Іловиця) ДОДАНО ВІДЕО!

12 травня Свята Православна Церква вшановує пам'ять великого подвижника та святого ХХ століття – преподобного Амфілохія Почаївського. Цьогоріч Церква відзначає 120-ту річницю з дня народження преподобного. З нагоди свята, 10 травня 2014 року, в с. Мала Іловиця Шумського району (рідному селі преподобного Амфілохія) була звершена святкова Соборна Божественна літургія.

10_500

10 травня 2014 року, у день канонізації преподобного отця Амфілохія, у Свято-Амфілохіївському храмі с. Мала Іловиця Шумського району (збудованому на тому самому місці де заповідав преподобний) було звершено Соборну Божественну літургію.

dsc_0001_500

На паперті храму урочисте соборне Богослужіння, на запрошення керуючого Тернопільсько-Бучацької єпархії архієпископа Нестора, очолив митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан. Розділити радість свята також прибув єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло.

Високопреосвященнійшим владикам співслужили: будівничий храму, настоятель Свято-Вознесенського храму с. Велика Іловиця прот. Андрій Любунь, секретар єпархії прот. Олексій Головацький, благочинні та духовенство Тернопільської єпархії.

dsc_0086_500

Урочистості Богослужінню надавав спів хору храму преп. Іова Почаївського с. Горинка Кременецького району.

dsc_0034_500

Під час Божественної літургії митроплит Іоан  звершив хіротонію, рукоположивши іподиякона Сергія Ільчука на диякона.

dsc_0035_500

Вшанувати пам'ять великого подвижника української землі прибули паломники із разних куточків

dsc_0013_500

Тернопільської та Чернівецької областей.

dsc_0082_500

Паломницьку групу з Чернівців очолив свящ. Богдан Сливка – настоятеля парафії св. пророка Іллі м. Заліщики Тернопільсько-Бучацької єпархії у супроводі диякона Ігоря Луцана.

dsc_0058_500

 Велика кількість вірних у спільній молитві прославляли преподобного. Багато хто із прочан під час Богослужіння прийняв Таїнство Сповіді та причастився Святих Тіла і Крові Господньої.

dsc_0069_500
На Богослужінні разом із численними прочанами молився благодійник храму, Народний депутат України Михайло Головко, котрий уже протягом декількох років постійно сприяє будівництву храмового комплексу.

Під час запричасного із повчальним словом до присутніх прочан та парафіян звернувся настоятель Свято-Михайлівського храму с. Лосятин Кременецького району прот. Василь Хоміцький, котрий розповів про подвижницьке життя преподобного.

dsc_0107_500

Після відпусту, традиційно, було звершено водосвятний молебень, після якого преосвященнійші владики окропили всіх освяченою водою.

По завершенні Богослужіння до численних присутніх із повчальним словом звернувся митрополит Іоан.

dsc_0076_500 

Після проповіді архієпископ Нестор подякував ієрархам, священнослужителям та прочанам, котрі цього дня прибули в Малу Іловицю, щоб  розділити радість свята та у спільній молитві прославити преподобного отця Амфілохія. Також Його Високопреосвященство нагородив Благословенною грамотою Скорика Володимира Івановича, котрий посприяв виданню книги про житіє та акафіст преп. Амфілохію Почаївському.

dsc_0102_500

 Із словами подяки також звернувся і будівничий храму прот. Андрій Любунь, котрий висловив слова вдячності усім меценатам та жертводавцям, котрі докладають своїх зусиль заради благоустрою храму.

 Отець Йосиф ніколи нікого не відпускав із свого дому голодним чи не обігрітим. Тому за усталеною традицією уже було розкладено польову кухню і кожен з паломників мав можливість взяти участь у спільній святковій трапезі.

Фоторепортаж з богослужіння.

 

Відео з святкового богослужіння.



Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2014-05-11
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 2147

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.