Богословське відділення / Делегація ЧНУ спільно з українцями у Румунії вшанували жертв Голодомору-Геноциду 1932-33 рр.,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Делегація ЧНУ спільно з українцями у Румунії вшанували жертв Голодомору-Геноциду 1932-33 рр.

23 листопада 2013 делегація Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, на запрошення голови Спілки українців Румунії Борислава Петращука, взяла участь у заходах, присвячених вшануванню 80-ї річниці Голодомору 1932-1933 років. До складу делегації увійшли: проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу, доктор історичних наук, професор Марусик Т.В., завідувач Богословського відділення, доц., прот. Микола Щербань та учасники вокального ансамблю Богословського відділення ,,Менестрель”.

Поминальні заходи розпочались біля храму Св. Петра і Павла м. Сучава. Цьогоріч перед храмом було встановлено пам’ятний хрест для вшанування жертв двох Світових воєн в Україні та Румунії, а також Голодомору в Україні. Перед цим пам’ятним хрестом було відслужено заупокійну літію.

dscn0910_500

dscn0911_500

dscn0916_500

dscn0920_500

dscn0929_500

В поминальних заходах прийняв участь Генеральний консул України в Сучаві (Румунія) Боєчко Василь Дмитрович, представники місцевої влади та громадських організацій.

dscn0933_500

dscn0934_500

dscn0940_500

Після завершення заупокійної літії та промов представників духовенства і влади, у приміщенні Сучавської архієпископії було проведено конференцію, яка присвячувалася Голодомору-Геноциду 1932-1933 рр. До виступу, з науковими доповідями, були запрошені: Генеральний консул України в Сучаві (Румунія) Боєчко Василь Дмитрович, проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу, доктор історичних наук, професор Марусик Т.В., завідувач Богословського відділення, доц., прот. Микола Щербань та ін.

dscn0950_500

У своїх доповідях науковці висвітлили тогочасні події про голодомор, які мали місце на території України.

dscn0952_500

У своїй доповіді прот. М.Щербань, зазначив: ,,Трагічні  події  1932-1933 рр. вписали чорну й ганебну ,,славу” тоталітарної держави в життя українського народу навічно. Пам`ять про ті часи вкарбувалась у свідомість наших співвітчизників назавжди, вона болем проймає серця людей, є насправді невмирущою і передаватиметься з покоління в покоління.         

Голодомор завдав удару по глибинних основах української нації. Трагічні жнива скорботи відібрали в українського народу 10 млн. життів. Голодомор має чотири виміри: політичний, національний, історичний, світовий.         

Міжнародна спільнота засудила Голодомор 1932-1933 рр. в Україні в офіційному документі 58-сесії Генеральної Асамблеї  ООН – спільній заяві з нагоди 70-х роковин  Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, яку  підписали більше 40 держав світу і підтримали 25 держав ЄС. Кожне покоління українців має знати правду про голодомор і засвоїти його уроки. У фальсифікаторів історії завжди одна мета – допомагати авторитарним режимам маніпулювати свідомістю своїх громадян, тримати їх у сліпоті й покорі. Найбільшою ж кількістю міфів обросла тема Голодомору 1932-1933 років. Очевидно, вона є надто важливою для ідейних нащадків організаторів тієї події”.

dscn0959_500

dscn0960_500

dscn0972_500

Після закінчення конференції, для учасників заходу, вокальний ансамбль ,,Менестрель" виконав ряд духовних і народних творів.

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-11-25
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1494

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.