Богословське відділення / Урочиста Академія, присвячена 20-літтю з часу відродження філософсько-теологічного факультету,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Урочиста Академія, присвячена 20-літтю з часу відродження філософсько-теологічного факультету

14 жовтня 2013 року в палаці ,,Академічний” відбулася урочиста академія з нагоди двадцятої річниці відродження філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Святковий концерт розпочався з молитви ,,Отче наш” у виконанні хору Богословського відділення КПБА (регент - диякон Ігор Луцан), а також вшанування пам’яті покійних викладачів та студентів, які працювали і навчалися на факультеті.

img_0683_500

Першим, з вітальним словом до студентів, викладачів, співробітників факультету та гостей звернувся декан філософсько-теологічного факультету професор Балух Василь Олексійович, який розповів про унікальність та специфіку факультету, а також його наукові здобутки. Василь Олексійович відзначив велику активність та мобільність факультету в розвитку з кожної спеціальностей кафедр та високому науковому рівні професорсько-викладацького складу факультету. Окрім цього, Василь Олексійович побажав факультету завжди бути одним із кращих в Університеті і в Україні ,,Працюйте і розвивайтесь для того, щоб через декілька років, кожен із наших випускників міг гордо сказати, що він навчався на філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича”.

dscn0606_500

Зі щирими вітаннями та побажаннями для факультету виступили багато представників навчальних закладів, влади  і духовенства, зокрема: ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – проф. Мельничук Степан Васильович; митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський,  Патріарший намісник, професор, голова Синодального управління у справах духовної освіти, ректор Київської православної богословської академії – Високопреосвященнійший Епіфаній; голова Чернівецької обласної ради – Гайничеру Михайло Іванович; директор Департаменту, освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької державної адміністрації – Бауер Михайло Йозефович; заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – Паскар Олександр Євгенович; заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Шевченківської районної ради – Адамко Іван Іванович та інші.

dscn0609_500

 

dscn0615_500

dscn0618_500

img_0737_500

dscn0631_500

 

Науковий рівень професорсько-викладацького колективу університету відзначено церковними нагородами:

         орденом Святих Кирила і Мефодія нагородили – ректора Чернівецького національного університету, професора Мельничук Степана Васильовича;

         орденом Святого архістратига Михаїла нагородили – радника ректора Чернівецького національного університету, професора Костишина Степана Степановича;

         орденом Святого архістратига Михаїла нагородили – декана філософсько-теологічного факультету, професора Балуха Василя Олексійовича;

         орденом Святого Георгія Побідоносця нагородили – завідувача Богословського відділення, протоієрея Миколу Щербаня.

Науковий рівень професорсько-викладацького колективу факультету відзначено державними нагородами, а саме:

         Університетського рівня:

Мудру Світлану Іванівну;

Мудракова Віталія Вікторовича;

Якимчука Олександра Вікторовича;

Бочулинського Сергія Степанович.

 

         Районного рівня:

Радзиняк Тетяну Іванівну;

Горохолінську Ірину Володимирівну;

Пержуна Володимира Васильовича.

 

         Міського рівня:

протоієрея Миколу Щербаня;

     Гнатчук Оксану Степанівну;

Рупташ Ольгу Василівну;

Починок Ірину Борисівну.

 

         Обласного рівня – Департаменту освіти і науки молоді та спорту Чернівецької державної адміністрації:

Мизак Нестор Степанович;

Бродецький Олександр Євгенович;

Рупташ Ольга Василівна;

Медіна Тетяна Вячеславівна.



         Облдержадміністрації і облради:

Балуха Василя Олексійовича;

Возного Ігоря Петровича;

Яремчука Сергія Степановича;

Манчул Богдану Василівну;

Шкрібляка Миколу Васильовича;

Марчука Михайла Григоровича;

Докаша Віталія Івановича.


dscn0616_500

 

dscn0620_500

img_0755_500

dscn0627_500

img_0775_500

dscn0629_500

w1w4ghz7xbk_500

 

Концертна програма була насичена багатьма вокально-хоровими та сольними, танцювальними та інструментальними номерами, які приємно здивували глядачів. Свій рідний факультет прийшли привітати й випускники, які привітали рідну Alma mater вокальними та інструментальними номери.

Святкова концертна програма закінчилася гімном факультету, у виконанні вокального ансамблю Богословського відділення ,,Менестрель” під керівництвом викл., дияк. Ігоря Луцана.

dscn0610_500

dscn0612_500

dscn0614_500

dscn0622_500

dscn0633_500

В рамках святкування на факультеті було проведено Міжнародну наукову конференцію присвячену 20-й річниці філософсько-теологічного факультету – ,,Гуманітарно-наукове знання: розмаїття парадигм”, у якій взяли участь вчені з багатьох регіонів України та закордоном. Також підготовлено збірник наукових праць та інших видань, присвячених ювілею.

На святковому концерті, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар, зазначив, що: ,,Філософсько-теологічний факультет співпрацює з науково-освітніми центрами та установами в Україні та за кордоном. Завдяки цій тісній співпраці тут проводяться міжнародні науково-практичні конференції, конгреси та семінари, що постійно підтверджує статус Чернівецького національного університету, як справжньої мекки знань, де навчаються найкращі студенти і працюють найкращі викладачі України”.

Концертну програму вели: Ірина Лазоревич - голова профбюро філософсько-теологічного факультету та Андрій Міщук - студент 1 курсу, спеціальності соціологія.

Тож, вітаємо професорсько-викладацький колектив філософсько-теологічного факультету із 20-ріттям з часу відродження і бажаємо Божого благословення, творчого натхнення, успіхів і високих наукових досягнень та здобутків!

 

З Днем народження, рідний факультете!


Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-10-19
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 2263

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.